SELTÜRK Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği
facebook twitter instagram youtube
İlgili Bağlantılar
< Haberler
SELANİK LEZZETLİ YEMEKLERİMİZ 3 ÖDÜL BİRDEN KAZANDI
18.11.2014

        Buca Belediyesi ve Balkan Dernekleri işbirliği ile 12-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen 4. Uluslararası Balkan Festivali kapsamında yapılan yemek yarışmasına Derneğimiz adına katılan 3 üyemiz Selanik lezzetleri sunan tatlı ve yemekleriyle ödüller kazandı.
        Tatlılar kategorisinde yarışan Zehra ÖZAKRAKLI “Selanik Baklavası” ile birinci, Mustafa HEPDEMİRGİL “Selanik Tatlısı” ile üçüncü; etli yemekler kategorisinde yarışan genç üyemiz Sedef ÖZKARAKULAK ise Buca’nın meşhur oğlak etiyle yapılan “Kağıt Kebabı” ile üçüncü oldu.
Yarışma sonunda derceye giren üyelerimizi kutlayan Dernek Başkanımız Ali KARA yaptığı konuşmada “Yüz yıl önce İzmir’e göç eden atalarımızın Selanik’ten getirdikleri eşsiz lezzetleri artık Yaylacıklı olmayanlarla da paylaşma zamanı geldi. Derneğimizin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’ndan “ Selanik Yaylacık’ta Yaşıyor.” adlı projeyle almaya hak kazandığı hibe kapsamında bir yemek tarifleri kataloğu hazırlanacak. Bu katalogla hem yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılan lezzetleri gelecek kuşaklara aktaracağız hem de herkesçe bilinmeyen, sadece Yaylacıklılar’a özgü yemekleri, tatlıları Türk mutfağına kazandırmış olacağız” dedi.

SELTÜRK, Buca, Balkan Festivali

Bize Ulaşın
Aders: Başarı Cad. Yaylacık Mah. No:78 Buca/İZMİR
Telefon: 0 (232) 442 41 91
E-Posta: info@selturk.org
Bizi Takipedin
              facebook twitter
              instagram youtube