SELTÜRK Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği
facebook twitter instagram youtube
İlgili Bağlantılar
< Haberler
SELTÜRK’ÜN BUCA ÜZÜMÜ STANDINA BÜYÜK İLGİ
18.11.2014

        Buca Belediyesi ve Balkan Dernekleri işbirliği ile 12-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen 4. Uluslararası Balkan Festivali kapsamında derneğimiz  de Buca Hasanağa Bahçesi’nde iki standda derneğin tanıtımını ve üyelerimizce hazırlanan ürünlerin satışını yaptı.
Standda 3 gün boyunca geleneksel ve eşsiz tadıyla bilinen “Buca Üzümü” satışı da gerçekleştirildi. Kentleşme ve yapılaşmayla yok olmaya yüz tutmuş, yaşayan birkaç bağdan olan ve dernek üyemiz Cemil ÖZLÜSOYLU’ya ait bağdan getirilen Buca üzümleri halktan yoğun ilgi gördü. Üzüm alanların büyük çoğunluğu özledikleri ve geçmişi hatırlatan bir lezzet buldukları üzümleri alırken eski günleri yad etti, Buca üzümünün mutlaka yaşatılması gerektiği konusuna vurgu yaptı.
        Buca’dan mübadeleyele giden Rumların bıraktıkları ve özellikle Yaylacık Mahallesi sakinlerinin işlemeye devam ettiği bağların yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için derneğimizce de bazı çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle Dernek üyelerimizden bağcılık ve üzüm yetiştiriciliği tecrübeleri olanların bu bilgi ve birikimlerini yazılı ve görsel kaynaklara aktararak, uygulamaların yapılacağı bir proje hazırlanması planlanmaktadır.

 

Bize Ulaşın
Aders: Başarı Cad. Yaylacık Mah. No:78 Buca/İZMİR
Telefon: 0 (232) 442 41 91
E-Posta: info@selturk.org
Bizi Takipedin
              facebook twitter
              instagram youtube