SELTÜRK Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği
facebook twitter instagram youtube
İlgili Bağlantılar
< Haberler
“SELANİK YAYLACIK’TA YAŞIYOR”
19.11.2014

     SELTÜRK, Yaylacık, Selanik, Buca, Belediye, proje, içişleri, bakanlık, dernekler İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan “2014 Yılı Proje Başvuru Rehberi” kapsamında derneğimizce hazırlanan “Selanik Yaylacık’ta Yaşıyor” isimli projemiz bağımsız denetçiler ve Bakanlıkça yapılan değerlendirmelerden sonra uygulanmaya değer görüldü.

      1 Eylül 2014 tarihinden itibaren hazırlık çalışmaları yapılan projemizin açılış ve tanıtım toplantısı 25 Ekim 2014 Cumartesi günü geniş katılımlı bir açılış toplantısı düzenlendi.
Selanik’ten atalarımızın getirdiği gelenek ve görenekleri gelecek kuşaklara aktarabilmek, kültürel değerlerimizi yazılı ve görüntülü kaynaklara dökmek için hazırladığımız ‘Selanik Yaylacık’ta Yaşıyor’ projesinin açılışını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte yaptık. Katkılarından dolayı Başkan Piriştina’ya teşekkür eden Derneğimiz Başkanı Ali Kara “Tek amacımız atalarımızın bu güne kadar yaşattıkları gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesile görsel içeriklerle aktarmaktır” dedi.
       Dernek binamız önünde gerçekleşen projenin açılış ve tanıtım törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Buca CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, AK Parti İlçe Başkanı Neşat Arslan, Buca Belediyesi meclis üyeleri ile mahalle sakinlerimiz katıldı. Hayata geçireceğimiz ‘Selanik Yaylacık’ta Yaşıyor’ projesi ile atalarımızdan günümüze dek gelen gelenek ve göreneklerini gelecek nesile hem yazılı hem de görsel bir şekilde anlatmak için yola çıktıklarını söyleyen Ali Kara, proje sonunda eski fotoğraf ve eşyaların, yöresel yemek tariflerinin, yöresel halk kıyafetlerinin ve oyunlarının yer aldığı bir sergi açacaklarını belirtti.
SELTÜRK, Yaylacık, Selanik, Buca, Belediye, proje, içişleri, dernekler‘Selanik Yaylacık’ta Yaşıyor’ projesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Levent Piriştina, “Kentler büyüyor, Bucamız büyüyor ve bu büyüme, teknolojinin gelişmesi, trafik yoğunlu ve yaşam koşullarının zorlaşması bizleri kültürel değerlerimizden kopartıyor. Ve bu koşullarda kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmada ve yeni nesile aktarmada derneklerimize büyük görev düşüyor. Bu değerlerimizi yaşatma ve gelecek nesile aktarmada bizlerinde üzerimize düşen her şeyi yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. İyi ki İzmir var, iyi ki Buca var, iyi ki Selanikliler var” diye konuştu.
        Dernek üyemiz kadınların yöresel yemekleri ile tatlandırdığı törende Başkan Levent Piriştina ve Ak Parti Milletvekili Rıfat Sait, mahalle sakinleri ile birlikte yöresel halay çekti.

 

 

Bize Ulaşın
Aders: Başarı Cad. Yaylacık Mah. No:78 Buca/İZMİR
Telefon: 0 (232) 442 41 91
E-Posta: info@selturk.org
Bizi Takipedin
              facebook twitter
              instagram youtube