SELTÜRK Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği
facebook twitter instagram youtube
İlgili Bağlantılar
< Haberler
10.BALKANLILAR HALK DANSLARI FESTİVALİ KAPSAMINDA İZMİR’E GELEN YUNANİSTAN EKİBİ DERNEĞİMİZİ VE MAHALLEMİZİ ZİYARET ETTİ
19.11.2014

       İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10. su düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali kapsamında İzmir’e gelen Yunanistan ekibi 12 Ekim Pazar günü Derneğimizin Buca’da bulunan merkezini ve Yaylacık Mahhallesi’ni ziyaret etti.
        Mübadele sonrasında şimdiki adı Nea Chalkidona olan ve atalarımızın geldiği Yaylacık köyüne Türkiye’den göç edenlerin kurduğu folklor ekibi kalabalık bir mahalleli grup tarafından karşılandı. Kendisi de Selanik kökenli olan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sayın Aytun ÇIRAY’ın da bulunduğu ziyaret sırasında konuk halkoyunları ekibi dans gösterisi yaptı. Türk-Yunan ortak ezgileriyle yapılan danslara mahalle sakinleri de eşlik ettiğinde ortaya renkli görüntüler çıktı.
         Gösteri sonrası Nea Chalkidona Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Athanasios MİTSAKİS CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Sayın Aytun ÇIRAY’a Yunanistan’dan getirdikleri hediyeleri sunarak İzmir’de ve böyle bir festivalde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını, kendilerini de mutlaka Selanik’te görmek istediklerini belirtti. Sayın ÇIRAY da “Türk ve Yunan halklarını bir araya getiren böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutlu olduğunu, kendisinin de Selanik’e gelmeyi çok istediğini” söyledi.
         Etkinlik, Yaylacık Mahallesine özgü Selanik Usulü Lokma dağıtımıyla sona erdi.

Haber Galerisi
Bize Ulaşın
Aders: Başarı Cad. Yaylacık Mah. No:78 Buca/İZMİR
Telefon: 0 (232) 442 41 91
E-Posta: info@selturk.org
Bizi Takipedin
              facebook twitter
              instagram youtube